Hoe een oneerlijk speelveld leidde tot een nieuwe brandstofformule Peut

In 2014 was er veel onrust in de petrolmarkt. Aan de inkoopkant van de brandstoffen was er een oneerlijk speelveld ontstaan.

Brandstofcoöperatie

Samen met een aantal ondernemers vatten we de koe bij de horens en richtte een brandstofcoöperatie op. Zelf actie ondernemen was de manier om de vrijheid van het ondernemerschap terug te krijgen. Door middel van samenwerking werd de marge en de positie van de zelfstandige ondernemers verbeterd (level playing field). Een bijeenkomst in Wageningen met meer dan 200 ondernemers zorgde voor een flitsende start van de coöperatie DVP (de Vrije Pomp).

Uit de coöperatie ontstond de nieuwe formule voor zelfstandige tankstation ondernemers PEUT. Het is een succesvolle formule geworden voor en door zelfstandige ondernemers met ruimte voor lokaal ondernemerschap. Met een eigen onderscheidend en succesvol loyaltysysteem tank&schenk dat garant staat voor nog meer lokale betrokkenheid en groei van liters.

Image

"Bij Peut zijn er geen ingewikkelde protocollen. Korte lijntjes en inspelen op lokale ontwikkelingen en behoeftes, dat vinden wij belangrijk!"

Michel Iesberts Peut ondernemer

Bekijk de ervaring van Michel

Acties hebben gevolgen

De markt ten behoeve van brandstoffen is door de oprichting van de coöperatie volledig veranderd zodat ondernemers gezond en eerlijker kunnen inkopen. Inmiddels staat er een volwassen formule PEUT met circa 20 stations in Nederland.
De Eendracht runt samen met het bestuur deze coöperatie en ondernemersformule.

Bezoek de website van PEUT voor meer informatie.

 

Afspraak maken?

Uiteraard komen we graag eens met u kennis maken. Samen kunnen we altijd een mooi maatwerk product ontwikkelen.

Mogelijkheden verkennen? Graag!

Image

Een (bijna) onhaalbaar resultaat realiseren is waar Chris voor gaat. Of het nu gaat om het invullen van wensen van ondernemers, het vereenvoudigen van een complex vraagstuk of een bijdrage leveren aan de bouw van een bedrijf. Chris probeert hierin altijd het verschil te maken. Als ondernemersadviseur met een groot analytisch vermogen denkt Chris strategisch mee met de ondernemers die hij bijstaat. Of dit nu tijdens een onderhandelingstraject is of bij het maken van een toekomstplan om gestelde doelen te realiseren.

Spreek af met Chris