"Wij hebben de markt aan het trainen gekregen"

In 2010 hebben we twee bestaande opleidingsfondsen samengevoegd tot het nieuwe algemeen verbindend verklaarde fonds OOTW. Het fonds organiseert trainingen voor medewerkers, leidinggevenden en ondernemers en onderhoudt tegelijkertijd het kwaliteitsimago van de tank- en wasbranche. Vanaf 2021 gebeurt dit onder de naam Power UP.

De achterstand, en daarmee onze ambitie, was groot. Mensen die werken in een tankstation of wasstraat zijn gewend om te leren in de praktijk, en niet om veel te trainen. Waar er voor 2010 twee fondsen actief waren met een handjevol klassikale trainingen, moest OOTW in korte tijd het opleidingsaanbod specifieker, groter, schaalbaar en betaalbaar maken.

 

Het resultaat

Meteen hebben we grote slagen gemaakt. Al in het eerste jaar hebben we een branchespecifiek leersysteem ontwikkeld, een hub naar allerlei specifieke scholingsmogelijkheden. Alles werd beschikbaar: e-learnings, klassikale trainingen, eindtoetsen, digitale handboeken, games, persoonlijke branche paspoorten en een compleet beheer- en volgsysteem voor werkgevers. Het systeem is doorlopend geactualiseerd en geoptimaliseerd aan de hand van wensen uit de branche.

 

Verschil maken door verder te kijken

Het succes van een opleidingsplatform staat of valt bij het gebruik ervan. Daarom kijken wij verder dan het systeem zelf en besteden veel aandacht aan activerende marketing. In de eerste twee jaar met deze nieuwe aanpak met enige scepsis ontvangen, maar daarna zorgden de snelle ontwikkeling en de vele positieve gebruikerservaringen voor steeds grotere acceptatie. In een paar jaar tijd is het OOTW uitgegroeid tot een platform waar jaarlijks meer dan 30.000 e-learnings en trainingen worden afgenomen. Het afgelopen jaar werden ca. 15.000 gebruikers geteld in een branche waar 17.000 mensen werkzaam zijn. Bij aanvang waren dat nog geen 1.000 trainingen. Veelzeggend is ook dat verschillende werknemersorganisaties (vakbonden) OOTW vaak als goed voorbeeld aandragen bij andere fondsen.

Image

"Dag en nacht staan ze voor ons klaar"

Ewout Klok Tankstation-ondernemer en voorzitter BETA

Bekijk de ervaring van Ewout

OOTW wordt Power UP

Vanaf 2021 wordt er onder een nieuwe naam een grote stap voorwaarts gezet. OOTW gaat verder als Power UP

Power UP zet de nieuwe standaard. Het is hoogwaardig, betrouwbaar en schittert in éénvoud. Intuïtief, leuk om te doen en eenvoudig in gebruik. Via Power UP volgen medewerkers branchespecifieke e-learnings die voldoen aan wet- en regelgeving en de verplichte jaarlijkse instructies. Daarnaast biedt het leerplatform tools voor managementvaardigheden en soft skills e-learnings.

Mogelijkheden verkennen? Graag!

Image

Barbara bedenkt creatieve oplossingen voor leer- en ontwikkelingsvraagstukken voor branches en bedrijven doormiddel van het ontwikkelen van producten die het leren bevorderen en de kennis vergroten. Van e-learnings tot webinars, van games tot leertrajecten, overal zoekt Barbara naar een creatieve en innovatieve oplossing die past bij de organisatie. Ze zet zich graag in voor zaken waarin ze gelooft en ziet snel mogelijkheden voor noodzakelijke veranderingen. Ze vindt het leuk om anderen te helpen zich te ontwikkelen en te groeien en wil in haar werk altijd een zinvolle bijdrage leveren die bij voorkeur van hoge kwaliteit is.

Spreek af met Barbara