Begeleiding, advies en ontzoring

Alle werknemers moeten steeds langer doorwerken. Zeker in fysiek zware beroepen is dat niet altijd vanzelfsprekend. Daarom is duurzaam personeelsbeleid van belang in  iedere organisatie of branche. Zou je binnen jouw organisatie of branche iets willen doen aan duurzame inzetbaarheid, maar heb je geen idee waar te beginnen? Of zijn de eerste stappen al gezet, maar is er niet voldoende draagvlak of wil je de mogelijkheden uitbreiden? Samen zorgen wij voor resultaat.

Hoe doen we dit? Door samen eerst te kijken naar de wensen, behoeftes, problematiek en mogelijkheden en daarna de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan.

Duurzame inzetbaarheid: Thema dat vaak wordt onderschat

— Esmee Schrama

Bekijk deze case

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is een term die je tegenwoordig veel hoort. Maar wat is het precies? Duurzame inzetbaarheid is erop gericht om mensen tot hun pensioen gezond, gelukkig, gemotiveerd, bekwaam en productief aan het werk te houden. De focus ligt hierbij voornamelijk op arbeidsomstandigheden, vitaliteit en een leven lang ontwikkelen. In het beleid rondom duurzame inzetbaarheid wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers zelf in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

Waar te beginnen?

Allereerst door te luisteren. Waar is er behoefte aan? Wat is er al? Wat is de vraag achter een vraag? En met wat voor organisatie of branche hebben we te maken? Door jouw organisatie of branche goed te leren kennen en een luisterend oor te bieden, kunnen we vervolgens concreet advies en de juiste begeleiding bieden. De Eendracht heeft genoeg praktijkvoorbeelden, contacten en ervaring om mkb-verenigingen verder te helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Wat is er mogelijk?

Op het gebied van duurzame inzetbaarheid zijn er talloze mogelijkheden. De Eendracht organiseert voor sommige opdrachtgevers medische keuringen en interventies. Daarnaast stimuleren wij gezond leven, leren en veilig werken met leerplatforms en het ontwikkelen van content; bijvoorbeeld op het gebied van fysieke werkbelasting, veiligheid en gezondheid. Maar we bieden ook hulp bij het aanvragen van subsidies, zoals de MDIEU en SLIM subsidie. Graag ontdekken wij samen met jou wat het beste past bij jouw organisatie of branche.

Activeren kan je leren

Medewerkers structureel activeren om met hun duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan? Wij denken graag pro-actief mee! Onze marketing-en sociale media experts geven duurzame inzetbaarheid de aandacht die het verdient. Bijvoorbeeld met een activatieprogramma voor jouw leerplatform, medische keuringen of interventies.