Ervaren ledenadviseurs stuwen verenigingen naar succes

Voor veel verenigingen is het lastig om een goede adviespraktijk op te zetten. Gebrek aan tijd, expertise en budget maakt een in house oplossing onbereikbaar. Toch blijkt een bredere adviespraktijk een belangrijke versneller voor nieuw succes. Al 25 jaar ontzorgen we – op afroep – met hands-on ledenadvies.

Ook bij de Eendracht zit gastvrijheid in de genen

— Rob van Herpen | Directeur Hanex Hospitality Group

Bekijk de ervaring van Rob

Zo gaan wij te werk

De Eendracht is het ondernemende verlengstuk van mkb-verenigingen. Onder je eigen naam bied je onze adviesdienst aan; achter de schermen organiseren wij alles. We garanderen dat er altijd voldoende adviseurs beschikbaar zijn. Ze ontzorgen met handige tools en begeleiding en staan ervoor in dat relevante content wordt aangeboden via de website en de nieuwsbrieven. Als bestuur word je concreet geïnformeerd over wat leeft bij de leden speelt. Informatiebijeenkomsten organiseren? Modeldocumenten nodig? Wij regelen alles!

De samenwerking met de Eendracht is zo goed als risicoloos. We worden zoveel mogelijk vergoed uit de diensten die de leden afnemen. Dat noemen wij gezonde werkdruk.

Ledenadvies werkt twee kanten op

Een adviesafdeling is een hele directe manier voor een vereniging om waarde toe te voegen voor haar leden. Met goed advies wordt immers geld verdiend. Maar wat vaak vergeten wordt, is dat het daarnaast ook een geweldige manier is om kennis op te halen uit de markt. Wat speelt er? En tegen welke problemen loopt men in de praktijk aan? Een goede adviespraktijk levert zo een schat aan informatie op voor het bestuur. En dit werkt ook de andere kant op: een door het bestuur goed geïnformeerde adviseur is de beste ambassadeur voor de vereniging.

Welk type advies?

Onze adviseurs helpen de leden met juridische kwesties, zoals huur-, arbeids-, en algemene contractzaken. We stellen contracten op, procederen en onderhandelen. Daarnaast ondersteunen we ook bij strategische en commerciële vraagstukken. Onze stijl mag je samenvatten als no-nonsens. Recht op het doel af en met een gezonde commerciële insteek.

Kosten

In ons model gaan we uit van een minimale jaarlijkse vaste vergoeding. Op deze manier weet je zeker dat jouw adviesportaal altijd tijdens kantooruren is geopend voor ledenadvies. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden. De vereniging sluit een raamovereenkomst en koopt alle of een deel van de advieswerkzaamheden af. Indien er gekozen is om een deel van de advieswerkzaamheden af te kopen, ontvangen de leden nadat het door de vereniging aangeboden advies is verbruikt, zelf een factuur van ons.

Afspraak maken?

Uiteraard komen we graag persoonlijk kennismaken. Samen kunnen we een mooi product op maat ontwikkelen.