De Eendracht kreeg van het bestuur van één van haar opdrachtgevers een belangrijke vraag; Kunnen jullie voor onze leden zo spoedig mogelijk een adviespraktijk op het gebied van elektrische laadpalen opzetten?

De Achtergrond

Vanaf 2030 mogen auto’s die rijden op fossiele brandstoffen niet meer verkocht worden. Dit zal significante gevolgen voor de tankstation-branche met zich mee brengen. Tankstations zullen hun bedrijfsvoering op termijn volledig moeten veranderen. Maar hoe bereik je dit en wat kun je als vereniging daaraan bijdragen? Het bestuur heeft besloten om leden via een adviesdienst concreet te gaan helpen en adviseren over dit duurzame alternatief op het tanken van fossiele brandstoffen. De bedoeling is om zo bedrijven te helpen met ”vergroenen” op een manier waar ze direct iets aan hebben.

De oplossing

Op het moment dat de vraag bij De Eendracht binnenkwam, was alle benodigde kennis in huis nog niet aanwezig. Door het leggen van contacten met de juiste partijen, heeft De Eendracht in een tijdsbestek van enkele maanden de vereiste kennis vergaard en kunnen wij de leden van BETA van adequaat advies voorzien. Via onder andere een drukbezochte informatiebijeenkomst en diverse nieuwsberichten zijn alle ondernemers op een simpele en laagdrempelige manier wegwijs gemaakt in de markt van elektrische laadpalen. Wij geven hierbij zowel praktisch als juridisch en commercieel advies. Een nieuwe adviesdienst is geboren: BETA Advies. Uw eerste aanspreekpunt bij vragen over elektrische laadpalen.

Speelt er in uw branche een actueel onderwerp waarover uw leden snel en gedegen geïnformeerd moeten worden? Of wilt u een adviespraktijk laten opzetten voor uw vereniging en uw leden direct helpen in hun bedrijfsvoering? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken met u graag de mogelijkheden.